Wij hebben al met veel mensen mogen spreken, hier enkele ervaringen.


1... De naastentraining van Tiny en Tom is heel fijn voor mij  geweest, en heeft nog steeds een goed effect op het contact tussen mijn zoon en mij. Hij heeft op dit moment geen psychotische klachten, maar veel van wat ik geleerd heb is toch goed toepasbaar in de huidige omstandigheden. Kwetsbaarheid blijft, en ouderzorg ook. Ik was heel blij om te leren dat een ego ook bij een ouder in de weg kan zitten, maar ook dat het opzijzetten van dat ego niet betekent dat je meteen maar over je heen laat lopen. Eigenlijk de eerste les in assertiviteit… 


Wat ik ook heel fijn vond, is dat er oog was voor de specifieke problemen van het moment. Er was ruimte om even tijd te maken voor urgente toestanden, zonder dat dat de training in de weg zat. Ik voelde me gehoord en ondersteund, en ik wilde dat ik deze fijne mensen eerder ontmoet had! 


2... Dag Tiny, "Door met deskundigen te spreken hebben we meer inzicht en handvatten gekregen om om te gaan met onze situatie. Er was ruimte om in te gaan op onze specifieke situatie. Het is een heel waardevol aanbod. 


3... De naastentraining heeft mij geleerd om op een andere manier te communiceren met mijn psychotische zoon waardoor ik als moeder meer vertrouwen van hem kreeg. De trainers zijn zeer ervaren, komen met veel bruikbare tips en zijn heel motiverend. 


4... Tom & Tiny hebben me veel inzichten gegeven van alledaagse situaties die vaak "mis" gaan, zowel in gedrag als communicatie, tussen mijn man en mij - wederzijds dus! - Met fijne gesprekken, duidelijke voorbeelden, instucties, videos en concrete gespreksoefeningen weet ik nu beter hoe ik lastige, soms zelfs panieksituaties, anders kan laten verlopen. Mijn man heeft diagnose Borderline en ik snap & zie nu veel beter wat dat bij hem aan emoties teweeg brengt - en bij mij! - en hoe ik die beter kan begrijpen door te luisteren, valideren en zodoende zijn emoties te "laten bestaan en laten gaan". Tom & Tiny spreken duidelijk uit persoonlijke en professionele ervaring en dat voelt veilig, waardevol en vertrouwd. Ik kan mijn inzichten elke dag toepassen en het gaat zachtjes aan beter tussen mijn man en mij.